Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. június 26. János és Pál nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. november 1. (szerda) 13:36A román egészségügy is elmegy mellettünk

A magánkórház-tulajdonos szerint ha nem változik a szemlélet, az emberek átmennek a határ túloldalára gyógyulni.

Az egészségügy igenis üzlet, a piaci verseny pedig a gyógyítás terén is a fejlődés mozgatója – állítja a konzervatív Lantos Csaba, a Széll Kálmán Alapítvány elnöke, a tízéves fővárosi Róbert Károly Magánkórház többségi tulajdonosa - harangozza be a valasz.hu a csütörtöki Heti Válasz nagyinterjúját.

„Farizeus szemléletnek tartom, hogy arról beszélünk: nálunk minden ingyenes, mindenki hozzáfér mindenhez. Ez nem igaz, és ezt mindenki tudja, naponta tapasztalja. Egy kampányidőszakban természetes, hogy a kormányzó erő nem beszél erről, de hosszú távon ez megkerülhetetlen. Ha nem változtatunk a szemléletünkön, akkora lesz a lemaradásunk a szomszéd országok mögött, hogy az emberek átmennek a határ túloldalára gyógyulni" – mondja az interjúban Lantos, és nem feltétlenül Ausztriára, inkább Szlovákiára és Romániára gondol.

Hozzáteszi:„Romániában olyan rossz volt az állami egészségügy, hogy virágzó privát épült fel mellette, minőségi szolgáltatással. Fel sem vetődik, hogy a magánszolgáltatók ne kapnának állami finanszírozást. A cseh és a szlovák több-biztosítós rendszerben is szerződnek a magánbiztosítók magánkórházakkal. Miért is ne? Miért jobb a versenynél egy állami kórház, aminek a minőségi mutatóit nem mérjük, és nem hozzuk nyilvánosságra?"

A teljes nagyinterjú a november 2-i Heti Válaszban olvasható.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner