Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 1. (péntek) 09:14Ki akarják fehéríteni a magánegészségügyet

Kedvezőbb pénztári adószabályokat és a magánegészségügy kifehérítését szorgalmazza az ÖPOSZ és a Primus.

Javaslatokat fogalmazott meg a magánegészségügyi piac átláthatóságának növelésére és az önkéntes pénztári befizetések ösztönzésére a legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatókat összefogó Primus Egyesület, valamint az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amelyek stratégiai szövetségre léptek - jelentette be csütörtökön egy sajtóbeszélgetésen Leitner György, a Primus ügyvezetője és Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke.

Leitner György kifejtette: az évente legalább 100 milliárd forintra becsült magánegészségügyi szürkezóna nemcsak minőségi, garanciális és betegbiztonsági kockázatot hordoz, hanem emiatt versenyhátrányba kerülnek a jogkövető szolgáltatók, ráadásul az állam is jelentős adóbevételektől esik el.

A Primus szerint a számlaadási kötelezettség automatizálása, a NAV-hoz bekötött számlázórendszerek kötelezővé tétele, illetve kisebb szolgáltatóknál az online pénztárgép kötelező bevezetése nagyban hozzájárulna a szürke- és a feketezónában működő mikro-magánegészségügyi praxisok kifehérítéséhez. A javaslatról szakértői párbeszéd kezdődött, kedvezően fogadták az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) és a Nemzetgazdasági Minisztériumban (NGM) - mondta.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner