Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. július 21. Dániel és Daniella nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 2. (szombat) 09:17Díjátadással kezdődött a MOK Országos Küldöttgyűlése

Hagyományosan a kitüntetések átadásával kezdődött meg a kamara Országos Küldöttközgyűlése.

A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben alapított "Hippokratész Emlékérem" a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére. Ma öten vehették át:
Dr. Losonci István, 
Dr. Nemes József,
Dr. Podmaniczky Erzsébet,
Dr. Rózsa György
 
s bár külföldi távolléte miatt nem volt jelen dr. Géher Pál professzor.

Átadták a Sommum Bonum (A legfőbb jó) Dííjat is, amely olyan orvost illet, aki "különösen szívhez szóló, önzetlen orvosi tettéről, gyógyításáról vált híressé környezetében, vagy az országban. A szakmai kiemelkedés mellett szempont az érzékeny humanizmus, a szolidáris odaadás, az a meleg emberi fény, ami az orvosi tudás mellett szívet-lelket is gyógyít". Idén ezt a díjat dr. Bartyik Katalin vehette át.

Idén alapította a kamara "A Közösségért" díjat, amelyet azok kaphatnak, akik valamilyen cselekedetükkel, személyes bátorsággal kiálltak az egészségügy jobbítása érdekében, vagy - akár egzisztenciájukat is kockáztatva - felhívták a szűkebb, vagy szélesebb nyilvánosság figyelmét azokra a hibákra, amelyek a gyógyítást akadályozzák vagy rontják annak hatékonyságát. A díj azokat illeti, akik osszabb időn át aktívan segítették a Magyar Orvosi Kamara hatékonyabb működését, akár kamarai munkájukkal, akár a kamarán kívülről, vagy egyszeri, de jelentős segítséget nyújtottak ebben.

A "Közösségért" Díjat első alkalommal 10-en vehették át:
Dr. Bálint andrás
Dr. Fáy Kálmán
Dr. Jeremiás Attila
Dr. Krutsay Miklós
Dr. Nagy Ákos
Dr. Oroszi Sándor
Dr. Pohárnok László
Dr. Verzás Zsófia
Jankó András
 
és Dr. Szepesi András, a Weborvos szerkesztőbizottságának elnöke, az Orvosok Lapjának főszerkesztője.

Hagyományosan kiosztották az egészségügyet érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére aMOK Média díjait is, amelyet azok kaphatnak, akik az egészségügyi újságírást, illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik.

A két díjazott:
Bednárik Mónika 
Dr. Horváth Tamás

A díjátadó után zárt ajtók mögött folytatódik a küldöttközgyűlés, amelynek tervezett napirendjén az elnöki beszámoló, az Országos Felügyelőbizottság beszámolója, az Országos Hivatalvezető pénzügyi beszámolója, majd Alapszabály módosítás és egyebek szerepelnek, így a tagdíjemelésről szóló javaslat is.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner