Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. szeptember 24. Gellért és Mercédesz nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 4. (hétfő) 09:21Bár a többség megszavazta, nem lesz tagdíjemelés a MOK-ban

A felügyelőbizottság és az elnök éves beszámolóit a küldöttek nagy többséggel elfogadták.

Bár a küldöttek 51százaléka elfogadta, hogy havi 2300 forintról 4000-re emeljék a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagdíját, mégsem kell többet fizetniük az orvosoknak, mivel az alapszabályban rögzített díj változtatásához kétharmados többség kellett volna. Többek között erről döntött a MOK szombati Országos Küldöttközgyűlése (OKGY).

A médiában és az internetes fórumokon napok óta heves szócsaták zajlottak a MOK tagdíjemelési terve kapcsán, a küldöttközgyűlésen ezzel szemben békés, kulturált vita folyt a témáról. Éger István, a kamara elnöke a Weborvosnak elmondta, pro és kontra érvek is elhangzottak. A tagdíjemelést ellenzők például megismételték a médiában is már többször leírt kritikát, miszerint a küldöttek nem voltak kellően tájékoztatva a javaslatról. Az elnök szerint ezzel szemben időben minden információ a területi szervezeteknél volt, nekik lett volna a dolguk a küldötteiket mindenről tájékoztatni.

A küldöttközgyűlésen egyébként volt olyan felszólaló is, aki szégyenteljesnek nevezte, hogy a köztudottan már jobb jövedelmi helyzetben lévő orvosok 1700 forint emelésen vitatkoznak.

Éger István a Weborvosnak megismételte a kamarának dolgozó körülbelül 120 tanácsadó és munkatárs, például könyvelők, adminisztrátorok, jogászok fizetése öt-hat éve nem változott, pedig időközben jelentős bérminimum-emelések is voltak. Főleg az ő javadalmazásukat szerették volna a tagdíjemelésből rendezni.

Most, hogy ez elmarad, valószínűleg kénytelenek lesznek hozzányúlni a kedvezményekhez. Az elnök szerint kollegiálisabb lett volna ezt a plusz terhet szétteríteni az egész tagságra.

A tagdíjemelés, azaz az alapszabály módosítás vitája előtt a több mint 200 küldött meghallgatta többek között Éger István elnök éves beszámolóját. Ezt a beszámolót az OKGY nagy többséggel, 172 igen, 16 nem és 15 tartózkodás mellett elfogadta.

Ők kapták a kamara kitüntetéseit: Díjátadással kezdődött a MOK Országos Küldöttgyűlése 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner