Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. december 14. Szilárda nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 19. (kedd) 13:28Zsugorodik a kórházak adóssága

Nemcsak konszolidálják, de ösztönzik is a kórházakat az év végén. A legjobban a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját.

Adósságuk rendezésére az idén 54,6 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Ebből 44,85 milliárd forintot működési és ösztönzési támogatásként kapnak, 4,25 milliárdot struktúraátalakításra fordíthatnak pályázat útján, 5,5 milliárd forintot pedig a tételes finanszírozású gyógyszerekre - foglalkozott a témával most a vg.hu.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK)adatai szerint a legnagyobb működési és ösztönzési támogatást - 2,8 milliárd forintot - a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ kapta,
míg a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának büdzséjét bő kétmilliárd forinttal egészítették ki. A dobogó harmadik fokán az 1,7 milliárd forintos működési és ösztönző támogatással a Siklósi Kórház Humán-Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. áll.

Az állami, önkormányzati és egyházi egészségügyi szakszolgáltatók az augusztus 31-i tényleges lejárt tartozásuk 50 százalékáig, a 30 napon túl lejárt tartozásállományuk 60 százalékáig, a 60 napon túl lejárt tartozásállományuk 70 százalékáig és a 90 napon túl lejárt tartozásuk 80 százalékáig, összesen 21,3 milliárd forint működési támogatást kaptak. Ugyanezek az intézmények együtt további 23,5 milliárd forint ösztönző támogatásban is részesülnek az általuk nyújtott ellátások minőségének és gazdálkodásuknak a figyelembevételével.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner