Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. szeptember 15. Enikő és Melitta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 20. (szerda) 13:28Munkaerőhiány miatt lezárták a kórházi osztály egy részét

Idén nyáron a humánegészségügyi és szociális ellátás területén 7028 állás volt betöltetlen.

Érezhetően súlyos gondokat okoz az országban, hogy egyre kevesebb az egészségügyi munkavállaló, a szakdolgozóhiány miatt most lezárták a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház infektológiai osztályának egy részét. A kórházban a betegeknek szánt, írásbeli tájékoztatás erről nincs, és a dolgozók sem akartak bővebb felvilágosítást adni a helyzetről - írja az mno.hu portálja.

Szlávik János infektológus főorvos azonban arról beszélt a lapnak: negyven ágyat zártak most le, mégpedig a karácsonyi szabadságolások miatt. Szerinte ez más kórházakban is így van ilyenkor, ez nem új gyakorlat. Vagyis valószínűleg nem ez az egyetlen olyan intézmény, ahol a fekvőhelyek egy része elérhetetlen. Az év ez időszakában ugyanis többen mennek szabadságra, így nehezebb megoldani a helyettesítést.

A legtöbb ellátóhelyen mára egyre nagyobb problémát jelent a szakemberhiány. A Világgazdaság korábban ezzel kapcsolatban arról írt: 2017 nyarán a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a humánegészségügyi és szociális ellátás területén 7028 állás volt betöltetlen.

További részletek a weboldalon.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner