Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 29. Adél nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2017. december 27. (szerda) 10:37Sokan ügyeletben töltötték az ünnepet

Általában azok a kollégák, akiknek családjuk, gyermekük van, a karácsonyt otthon töltik, viszont szilveszterkor ők dolgoznak.

Az ünnepeket mindenki a családjával szeretné tölteni, ám tudjuk, hogy sokaknak nem áll meg a munka ilyenkor sem. Iván Szilviát, a Szigetvári Kórház szülésznőjét 24-én délelőtt munka közben érte el telefonona bama.hu portálja. Iván Szilvia elmondta, náluk a férje és két nagyobb, de már a legkisebb, ötéves gyermeke is segít az ünnepi készülődésben. Főznek, takarítanak, fát díszítenek, amiben lehet, segítenek – mesélte. Mint mondta, karácsony napján éjjelre megy dolgozni, ezért reggel még süteményt süt. Előfordult, hogy amikor szenteste éjjelén ügyelt, akkor reggel ő volt a Jézuska. A szülészeten egyébként kifejezetten ünnepi volt a hangulat, hiszen a várandós anyukák izgatottan várták a legszebb karácsonyi ajándékot: babájukat.

Eiter Zoltán, az Országos Mentőszolgálat dél-dunántúli regionális kommunikációs munkatársa is a dolgozók családjainak támogatását emelte ki az ünnepi munkavégzés kapcsán. Amikor a decemberi beosztás készül, átbeszéljük, hogy ki hogyan szeretne dolgozni. Általában azok a kollégák, akiknek családjuk, gyermekük van, a karácsonyt otthon töltik, viszont szilveszterkor ők dolgoznak, hiszen – főleg a kisgyermekes – dolgozók amúgy sem mennének éjféltájt szórakozni. A család támogatása kiemelendő, mert sajnos nem lehet minden évben megúszni szenteste napján a munkát, de az a tapasztalat, hogy mindig vannak olyan kollégák, akik kérés nélkül elvállalják a ünnepi munkát. Esetükben a családi programokat kell átcsoportosítani.

A karácsony nem kiemelt ünnep a mentőszolgálatnál, ilyenkor ugyanazon ügyeleti állománnyal dolgoznak, mint máskor, viszont szilveszterkor – a petárdák okozta sérülések és a túlzott alkoholfogyasztás miatt – emelkedett létszámmal látják el a szolgálatot.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner