Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. október 18. Lukács nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. február 23. (péntek) 14:51Kanyaró elleni oltást kaptak az egészségügyiek

A védtelen egészségügyi dolgozók ingyen kapják az oltást, mindenki másnak, aki csak egy oltást kapott, fizetnie kell a vakcináért.

Eddig 2873 egészségügyi dolgozóról derült ki, hogy nem védett megfelelően a kanyaró ellen, ezért újra védőoltást kellett kapniuk – tudta meg a Magyar Nemzet. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) emellett azt is közölte lapunkkal: a vizsgálati eredmények feldolgozása még folyamatban van, így egyelőre nem végleges a betegséggel szemben védtelen egészségügyi dolgozók aránya.

Az Emmi tájékoztatása szerint február közepéig 18 510 munkavállalót vizsgáltak meg. Számításaink szerint a dolgozók körülbelül 15 százaléka nem volt megfelelően védett a kanyaró ellen. Ennek oka egyébként az lehet, hogy Magyarországon 1969 és 1989 között csak egy oltást adtak a gyerekeknek, mert úgy gondolták, az is elég. Később kiderült, szinte minden ilyen esetben szükség van második injekcióra is ahhoz, hogy kialakuljon az életre szóló védettség. A védtelen egészségügyi dolgozók ingyen kapják az oltást, azonban mindenki másnak, aki csak egy oltást kapott, fizetnie kell a vakcináért, amelynek ára tízezer forint körül mozog.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner