Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. május 26. Fülöp és Evelin nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. március 8. (csütörtök) 17:5016 helyen fejlesztik és bővítik a nővérszállókat

Nem ritka, hogy a lakhatás megoldatlansága miatt nem tudnak az intézmények kellő számú munkaerőt felvenni.

Egy uniós fejlesztésnek köszönhetően Debrecentől Zalaegerszegig, Gyulától Szombathelyig tizenhat helyszínen összesen 1524 ápolónak, illetve fiatal orvosnak tudnak olcsó lakhatást biztosítani a nővérszállókon a kórházak - írta a magyaridők.hu. A fejlesztésekre azért is szükség is van, mert a nővérszállók jelentős része ma már kollégiumnak vagy átmeneti munkásszállónak is csak jóindulattal alkalmas, márpedig a bérek mellett a kulturált, megfizethető szálláshelyek is jelentős vonzerőt jelenthetnek főként és elsősorban a kezdő ápolóknak.

Különösen igaz ez Budapesten és a nagyvárosokban, ahol az utóbbi években extrém mértékben megnőttek az albérleti díjak, és ahol így a nővérszállók jelenthetik a más városból érkezetteknek az egyetlen megfizethető lakhatást.

Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) egy másik projektet is bejelentett: ez modern ápolási eszközök beszerzésével igyekszik hozzájárulni az egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek javításához. Többek között korszerű betegágyakat, felfekvést megelőző matracokat, gördíthető infúziós állványokat, kórtermi ülőkéket szereznek be a 64 ÁEEK-fenntartású intézmény 71 telephelyén és a három vidéki orvosegyetemi klinikákon.

Az új, modern eszközök beszerzéséhez kapcsolódon mintegy háromezer-hétszáz dolgozó kap képzést azok használatához, valamint a biztonságos és szakszerű betegmozgatáshoz. De a nemzetközi trendekhez kapcsolódóan lesznek például a burn-out vagyis a kiégésszindrómát megelőző tanfolyamok is - írja a lap.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner