Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. október 18. Lukács nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. március 12. (hétfő) 17:51Így csábítják a leendő orvosokat, ápolókat

A tatabányai Szent Borbála Kórházba orvos és diplomás ápoló hallgatókat várnak.

Az egész országban küzdenek az orvoshiánnyal. Nincs ez máshogy a tatabányai Szent Borbála Kórházban sem, ahol az önkormányzat segítségével egy különleges, és példamutató módon tesznek ellene. A Stúdium Közalapítvány a Kóta József Gyakornoki Program keretében gyakornoki pozíciókat hirdet tatabányai munkáltatóknál közép- és felsőfokú, nappali tagozatos fiatalok tanulmányai­nak támogatására. Cserébe a diákok vállalják, hogy az iskola befejeztével a szerződött cégnél fognak dolgozni – írja a kemma.hu portálja.

A tatabányai Szent Borbála Kórházba orvos és diplomás ápoló hallgatókat várnak. A jelentkezőket behívják egy személyes elbeszélgetésre, ahol az intézmény főigazgatójával egyeztetik, milyen szakma érdekli őket, és mit tud ajánlani nekik a kórház. A diákok az ösztöndíj-megállapodás aláírásával azt is vállalják, hogy amennyiben a kórház nem tud biztosítani helyet az általuk választott szakterületen, más orvos szakmában felajánlott álláshelyet is elfogadnak. Tavaly 13 orvostanhallgatóval sikerült leszerződniük.

Az egyetem elvégzése után a diákok munkába állnak orvos munkakörben a kórházban – magyarázta Weiger Józsefné, a Szent Borbála Kórház Humánpolitikai Osztály vezetője, aki hozzátette azt is, szerződésük szerint nálunk annyi évet kell eltölteniük, ahány évig az ösztöndíjat kapták. Közalkalmazottként az előírt fizetés mellett biztosítjuk számukra a rezidens képzés megkezdésének lehetőségét is. Ugyanis szinte minden osztályunk a Semmelweis Orvostudományi Egyetem által akkreditált képzőhely. Az utóbbi időben megvalósult EU-s pályázatok révén pedig modern munkakörnyezet és korszerű műszerpark áll rendelkezésünkre a betegellátáshoz.

A lakhatási problémák megoldásában is igyekeznek segíteni. Korlátozott számban orvosi garzonokban tudnak biztosítani férőhelyet, valamint a városi önkormányzat segítségével próbálnak bérlakást találni a jelentkezőknek.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner