Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. október 18. Lukács nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. március 28. (szerda) 11:01A Richter nyerte az idei Innovációs Nagydíjat

A magyar készítmény a világ gyógyszerpiacainak több mint 70%-án forgalombahozatali engedéllyel rendelkezik.

A Magyar Innovációs Alapítvány Innovációs Nagydíjban részesítette a Richter Gedeon Nyrt-t egy új originális hatóanyag, a cariprazine kifejlesztéséért, valamint az ebből készített gyógyszerek gyártásáért és forgalmazásáért. Az Innovációs Nagydíjat Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke adta át Bogsch Eriknek, a Richter elnökének szerdán a Parlamentben.

A kitüntetés kapcsán kiadott közleményben a gyógyszergyár hangsúlyozza: A Richter stratégiájában az innováció mindig is meghatározó szerepet játszott, különös tekintettel az originális gyógyszerek kutatására és fejlesztésére. A Richter 117 éves fennállása alatt, több mint 10 eredeti készítményt adott a magyar gyógyszeriparnak, jelentősen hozzájárulva ezzel a betegek gyógyulásához világszerte. Kiemelkedő innovációs tevékenysége számos alkalommal részesült elismerésben.

A dokumentum szerint a cariprazine-t méltató laudációban kiemelték: A most elismert termékinnováció legfontosabb eredménye, hogy olyan originális, hazai tudományos kutatók és szakemberek által kifejlesztett, döntően hazánkban gyártott gyógyszerről van szó, amely a világ gyógyszerpiacainak több mint 70%-án forgalombahozatali engedéllyel rendelkezik. Ezzel az egyedülálló, magas szellemi hozzáadott értékű innovációval a Richter megvalósította az ideális „invented and made in Hungary" gazdaságfejlesztési koncepciót.

A közlemény idézi Bogsch Eriket: „A cariprazine sikere nemcsak a Richter, hanem a magyar gyógyszeripar szempontjából is történelmi jelentőségű. Ez az első olyan az Egyesült Államokban engedélyezett gyógyszer, melyet magyarországi székhelyű gyógyszercég kutatói találtak fel, valamint a preklinikai kutatását és fejlesztését is ugyanannál a hazai gyógyszercégnél végezték. Az igen magas költségekkel járó klinikai fejlesztési fázisba pedig stratégiai partnert vontunk be, így közösen finanszírozva és közösen irányítva jutottunk el a forgalombahozatali engedélyekig. Úgy gondolom, ez az elismerés annak a nagyszerű csapatmunkának, kivételes tudásbázisnak az eredménye, amely a Richtert megalapítása óta jellemzi."- mondta a Richter elnöke, a díj átvételekor.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner