Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. április 4. (szerda) 18:43Folytatni kell az egészségügyre fordítandó összegek emelését

Az egész egészségügyi ellátás kulcskérdése az egészségtan oktatásának bevezetése.

Folytatni kell az egészségügyre fordítandó összegek emelését – jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara elnöke a Karc FM műsorában. Éger István azt mondta: az elmúlt négy évben született megállapodásokat a kormány maradéktalanul teljesítette. 2010 óta például az egészségügyi alapellátás támogatása több, mint 70%-kal emelkedett, nemrég pedig megkapták a háziorvosok, a házi gyermekorvosok és az alapellátó fogorvosok az újabb, havi plusz 130 ezer forintos praxistámogatást. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy továbbra is szükség lenne olyan intézkedésekre, amelyek megszüntetnék a paraszolvenciát, vagy csökkentenék a kórházi várólistákat.

A MOK elnöke hangsúlyozta: az a mintegy másfél millió forint, amit egy háziorvosi praxis jelenleg havonta “elkölthet” nem egyenlő a praxis nyereségével. Az orvos ebből fizeti a fenntartási költségeket, az asszisztense bérét és a többi, járulékos költséget.

Éger István szerint “az egész egészségügyi ellátás kulcskérdése az egészségtan oktatásának bevezetése”, hogy a lakosok úgy nőjenek fel, hogy az alapvető egészségügyi dolgaikkal tisztában legyenek. A MOK elnöke szerint ez sokat jelentene a betegség megelőzésében és az egyszerűbb betegségek felismerésében. Ráadásul ez rendkívül nagy terhet ró a sürgősségi ellátásra, aminek egyik oka, hogy sokszor indokolatlanul veszik igénybe. Az adás itt meghallgatható

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner