Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. május 7. (hétfő) 15:58Újra Erdélybe tartanak az önkéntes orvosok

Május 6-tól újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja.

Május 6-tól újra megkezdi munkáját a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos-csoportja, melynek tagjai évente kétszer utaznak a romániai Hargita megyébe, ahol a megyei kórházban, iskolákban, óvodákban és egyéb gyermekintézményekben szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a rászoruló gyermekeket. Az intézményeket gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel, illetve szakmai továbbképzéssel is segítik - írta az orientpress.hu.

2017-ben a szervezet önkéntesei a két út során közel 12 000 vizsgálatot végeztek. A szűrővizsgálatok eredményeképp 58 gyermek esetében javasoltak magyarországi kivizsgálást, gyógykezelést vagy műtétet, és 40 gyermek jutott ingyenesen szemüveghez, melyek elkészíttetését a családok nehéz anyagi helyzete miatt a szolgálat magára vállalta, több mint 1 210 000 Ft értékben. Az NGYSZ gyermek-neurológusa ezen túlmenően folyamatosan támogatja munkájával a szervezet által felújított Csíkszentmártoni Korai Fejlesztő Központot.

Idén májusban 30 orvos és egészségügyi szakember vesz részt a gyógyító körúton, akik Székelyudvarhelyre, Csíkszenttamásra, Bögözre Csíkszentkirályra, Gyimesbükkre, Rugonfalvára, Csíkszépvízre, Nagygalambfalvára, Csíkszentmihályba, Siménfalvára, Csíkszentmártonba, Csíkdelnére, Csíkpálfalvára, Kobátfalvára, és Csíkszeredába látogatnak el.

Az orvos-csoportban csecsemő- és gyermekgyógyászok, gyermek fül-orr-gégészek, gyermek-szemész, szülész-nőgyógyászok, gyermek-urológus, aneszteziológus, ortopéd műszerész, pedoaudiológus, hallásakusztikusok, gyógypedagógus, diplomás ápolók, egészségnevelő, mentőápolók és szakorvosjelöltek vesznek részt.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja is csatlakozik az egyhetes körúthoz.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner