Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 29. Adél nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. május 9. (szerda) 16:59Hazacsábíthatja a magyar orvosokat a szuperkórház

Heteken belül kiírják a pályázatot, az építkezés jövőre indul, öt év múlva pedig már betegeket is fogadhatnak.

Egyre több külföldön dolgozó magyar orvos érdeklődik a Dél Budai Centrumkórház iránt. Az intézmény Európa egyik legmodernebb kórháza lesz, összesen háromezer egészségügyi dolgozónak adhat majd munkát. Az építkezés jövőre indul, öt év múlva pedig már betegeket is fogadhatnak - írja a hiradó.hu.

Heteken belül kiírják a pályázatot a Gazdagrét mellett, a Dobogó elnevezésű területen épülő a Dél-budai centrumkórház tervezésére. Az intézményt 1200 ágyasra tervezik, ebből 300 ágy kifejezetten a gyermekek ellátását szolgálja majd. A szuperkórházhoz két helikopter leszálló, saját mentőállomás, nővérszálló, bölcsőde és óvoda is tartozni fog.

A dél-budai centrumkórházért felelős miniszterelnöki megbízott az M1-nek azt mondta: Európa legkorszerűbb kórházában csaknem háromezren dolgoznak majd. Bedros J. Róbert a részleteket említve hozzátette: a Szent Imre Kórház adja, a szuperkórház bázisának körülbelül hetven százalékát, a Semmelweis Egyetemmel való együttműködés a háromszáz gyerekágyra vonatkozólag, az ott dolgozó személyzet, már külföldről is érdeklődnek olyanok, akik visszajönnének az új kórházba dolgozni.

A tervpályázatot nyár végére elbírálják, és jövőre kezdődhet az építkezés.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner