Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. november 20. Jolán nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. május 25. (péntek) 16:50Kásler Miklós a klasszikus csapatmunkában hisz

Az új miniszter előtérbe helyezi a keringési és daganatos betegségek megelőzését és a mozgásszervi betegségeket is.

Az emberi erőforrások minisztérium működésében bizonyos hangsúlyeltolások lesznek, részlegesen megváltoztnak majd a prioritások - mondta Kásler Miklós a Demokrata szerdai számban megjelent interjúban. Az új emberi erőforrások minisztere kijelentette, igyekezni fog még jobban egymáshoz illeszteni a határterületek mezsgyéit, egyébként pedig "a klasszikus csapatmunkában" hisz.

Szólt az egészségügyi rendszer átalakításáról is, azt mondta, előtérbe helyezi a keringési és daganatos betegségek megelőzését és a korábbinál több figyelmet szentelne a mozgásszervi betegségekre is. Kiemelte, ezen túl feltétlenül javítani kell a sürgősségi és az alapellátást, például a családorvosok szakmai lehetőségeinek bővítésével, műszerezettségük javításával. Előnyben részesítené a csoportpraxisokat, amelyekben több családorvos, háziorvos ténykedik, felosztva egymás között a feladatokat. 

Úgy vélte, nagyobb jelentősége lenne így az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek. "Ide már eleve kórházi szintre érkeznének az említett csoportoktól a vizsgálati eredmények, ahonnan a háziorvosok profi szakmai segítséget és iránymutatásokat kaphatnának. Időt, energiát takaríthatnánk meg ezzel" - tette hozzá.

Kásler Miklós kifejtette: "ezernyi ponton" ér össze a családpolitika és a szociálpolitika területe. "Belenyúlna" a védőnők ügyébe, például pontosan meg kell határozni a védőnők feladatait. Az egyházaknak pedig nem parókiaszinten, hanem központilag kellene kézben tartaniuk karitatív és segítő tevékenységüket, és azt, hogy milyen feladatokat tudnak átvenni az államtól - mondta.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner