Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. június 19. (kedd) 09:58FELHÍVÁS

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tiltakozó gyűlést hirdet az Alaptörvény 7. módosításának elfogadása ellen, mert a módosítások évszázados alapelveket támadnak.


Korlátozzák a gyülekezés szabadságát!


Veszélyeztetik a hatalmi ágak szétválasztását!


Nyomás alá helyezik a független magyar bíróságot!


TILTAKOZZUNK MINÉL TÖBBEN


A JOGÁLLAM FELSZÁMOLÁSA ELLEN!


VELED ERŐSEBBEK VAGYUNK!


 


A demonstrációra 2018. június 20-án 15 és 17 óra között kerül sor


a Parlament 17. sz. kapuja előtt.

Tisztelt Kollégák!

Tájékoztatjuk a PDSZ által elért szakszervezeteket és a konföderációkat, hogy 2018. június 20-án a Parlamentben sor kerülhet az Alaptörvény 7. módosításának zárószavazására. A PDSZ - mint tapasztaltátok - hetekkel ezelőtt felhívta a figyelmet ennek veszélyeire, különös tekintettel a gyülekezési jogot és a bírói függetlenséget érintő változásokra. Ezek a jogszabályok, amennyiben elfogadásra kerülnek, hosszú távon fogják gyengíteni a magyar társadalom ellenálló képességét a  végrehajtó hatalom kibontakozó túlsúlyával szemben. Prognosztizálható, hogy a szakszervezetek eredményes tevékenységére is közvetlen hatást gyakorolhatnak a mostani tervezett korlátozások.

Meggyőződésünk, hogy a szakszervezetek, a fékek és ellensúlyok fontos láncszemeként mindezt nem hagyhatják szó nélkül, ezért fogalmaztuk meg azt a Tiltakozó nyilatkozatot, amelyhez már 11 szakszervezet jelezte csatlakozását, akiknek ez úton is külön köszönetet mondunk.

Az események azonban rendkívül gyorsan haladnak, olyan tempóban, amely felülírja korábbi elképzeléseinket, ezért még a tegnapi napon a PDSZ Országos Választmányának döntése alapján bejelentettünk egy demonstrációt a Parlament elé, a Kossuth térre. Ha ezt elmulasztottuk volna, akkor egyszerűen kicsúszunk az ilyenkor előírt 72 órás bejelentési kötelezettség alól.

Jelen levelünkben két dologra szeretnénk felhívni a figyelmet. Részben arra kérjük a szakszervezetek vezetőit, hogy hívják fel tagságuk figyelmét a Facebook oldalunkon elérhető petíció aláírására (https://www.facebook.com/events/2581748052050654/), másrészt kérjük, hogy értesítsék tagságukat a június 20-án 15 órától a Kossuth térre tervezett  tiltakozó nagygyűlésről. A petíció az alábbi linken is elérhető:

https://www.peticiok.com/tiltakozas_az_alaptorveny_7_modositasa_ellen?utm_source=fb_share

Továbbá azt is kérjük, hogy 19-én, holnap este 18 óráig jelezzétek a tüntetésen való részvételi szándékotokat, s mérlegeljétek, hogy milyen segítséget tudnátok adni a rendezvény sikeres lebonyolításához.

 Köszönjük a figyelmet!

 Üdvözlettel:

Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner