Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 21. Elenonóra nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. június 27. (szerda) 12:06Hogyan hozhatnak jobb egészségügyet a kriptopénzek?

Egy magyar startup nem kevesebbet ígér, mint a piaci elven működő magánegészségügyi szektor megreformálását.

Habár a kriptovaluták népszerűségéhez kétség sem férhet, felhasználási területeik között az egészségügy még újdonságnak számít. Ezt épp egy magyar startup próbálja meghonosítani, ráadásul mindjárt nemzetközi szinten. Az Etheal nem kevesebbet ígér, mint a piaci elven működő magánegészségügyi szektor megreformálását, így segítve ki a minőségi orvosokat kereső betegeket, illetve azokat a dokikat, akik valóban segítségre szoruló páciensek után kutatnak - olvasható a forbes.hu-n.

A rendszer felhasználói védett értékelésekkel járulnak hozzá a többi felhasználó eligazodásához, az Etheal közössége pedig a saját érdekeinek megóvása érdekében moderátorként is igyekszik kigyomlálni a hamis értékelésekkel bűvészkedő tagokat – ez hosszútávon egy önfenntartó, decentralizált közösséget eredményez.

És hogy mindehhez hogy jön a kriptovaluták zavaros világa? Azon túl, hogy a startup egy saját virtuális zsetonnal garantálná a tranzakciók célba eresét, az értékeléseket is az internetes valuták egyelőre kikezdhetetlennek tűnő védelmére bízná. Ennek a rendszernek persze megvannak a korlátai. Egyrészt csak az használhatja az Ethealt, aki maga is vásárol kriptovalutát, másrészt ez a réteg még elég szűkös, szóval a felhasználók potenciális bázisa sem üti ki a plafont. Egyelőre, legalábbis – az Etheal elszánt csapata szerint azonban ez csak a kezdet, a jövő pedig nagyon sok meglepetést tartogat, amelyekre muszáj felkészülnie az egészségügyi szektoroknak.

Erről és az Etheal működéséről részletesen írnak a Forbes Next nyári számában.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner