Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. június 30. (szombat) 12:08Ősszel választanak szakmai vezetőket az alapellátásban

A megbízottak elsődleges feladata a kapcsolattartás és egymás szakmai támogatása lesz.

Megjelent a miniszteri rendelet módosítása, amely szerint a házi- és fogorvosok három szinten egy-egy együttműködést erősítő kollégát jelölhetnek ki maguk közül - írja a Magyar Hírlap online.

Legalább tízéves szakmai gyakorlattal kell bírniuk a jövőbeni, úgynevezett kollegiális szakmai vezetőknek, akiket járásonként a háziorvosok maguk közül választanak majd, megyei és országos szinten pedig az állami intézményfenntartó jelöli ki őket pályáztatás útján az ősztől kezdődően. A megbízottak elsődleges feladata a kapcsolattartás és egymás szakmai támogatása lesz. A járási kollegiális szakmai vezetők egyik feladata, hogy koordinálják a háziorvosok munkáját és az ügyeleti rend kialakítását.

A kollegiális szakmai vezetői rendszer viszonylag új elem az alapellátásban, és elsősorban a mára elsorvadt, de korábban létező háziorvosi szakfelügyelői rendszert pótolja. A parlament még 2015-ben fogadta el az alapellátási törvényt, ez írta elő a rendszer létrejöttét, amelyet egyébként a háziorvosi szervezetek kezdeményeztek annak érdekében, hogy szakmailag, minőségbiztosítás tekintetében segítsék egymást az alapellátó orvosok.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner