Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. augusztus 8. (szerda) 08:28Ki tesz végre rendet a magyar kórházakban?

A MOK elnöke szerint nem kancellárokra van szükség, hanem az egészségügy alulfinanszírozottságát kell megszüntetni.

Botrány, anarchia – ezzel a két szóval jellemezte a kórházak gazdálkodását az ÁSZ elnöke, aki szerint a folyamatos szabálytalanságok miatt a lopás mellett a korrupció is felütheti a fejét. Domokos László (53) a Magyar Időknek adott interjújában minden korábbinál borúsabb képet festett az egészségügyről, az általa irányított ÁSZ ugyanis kaotikus viszonyokat talált egyes szakrendelőknél is, ahol a „legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem tartják be” - írja a blikk.hu.

...

A kormány korábban a kórházigazgatók felett álló kancelláriarendszer kialakításával szerette volna hatékonyabbá tenni az intézmények működését, de óriási ellenállásba ütköztek, így az ötlet nem valósult meg. Júniusban viszont Varga Mihály (53) pénzügyminiszter már arról beszélt, kezdeményezi majd, hogy legyenek a kórházakban költségvetési felügyelők, akik javítani tudnak az intézmények gazdálkodásán.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke, Éger István szerint az egészségügy alulfinanszírozottságát kell megszüntetni. – Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy kancellárokat ültetünk a kórházak nyakába. Szükségszerű egy szigorúbb ellenőrzés, ha garantálják a hiányzó forrásokat, utóbbi nélkül viszont értelmetlen és kegyetlen lenne – mondta a Blikknek Éger.

További részletek a cikkben. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner