Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. augusztus 22. (szerda) 12:32Jó hír a Nagy-Britanniában dolgozó magyaroknak

Mindegy, milyen lesz a Brexit, a szigetországban dolgozó uniós állampolgárok maradhatnak, és jár nekik az egészségügyi ellátás.

Még nem tudható, megállapodásos Brexit folyamata kezdődik-e el 2019 márciusában, vagy a kilépés után kell az angoloknak külön egyezményekkel rendezniük politikai és gazdasági kapcsolataikat. Az már azonban bizonyos, hogy az Európai Unió Nagy-Britanniában dolgozó állampolgárai a szigetországban maradhatnak és továbbra is ingyenes egészségügyi ellátást vehetnek igénybe - olvasható az infostart.hun.

A tavalyi adatok szerint 3 millió 800 ezer külföldi él Nagy-Britanniában. Eddig bizonytalan volt, milyen jogokat biztosít számukra a brit kormány a Brexit után. Most adatok szivárogtak ki, amelyek szerint a szigetországban maradhatnak, és változatlanul jár nekik az egészségügyi ellátás, sőt: szükség esetén a szociális segély is; továbbá, kihozhatják családegyesítésképpen a legközelebbi rokonaikat.

Néhány nappal ezelőtt a Brit Iparszövetség javasolta, hogy a Brexit után munkanélküli segélyt ne kaphassanak Angliában a vendégmunkások, de úgy látszik, ezt az indítványt elvetették. Miért ilyen nagylelkű Anglia? Elsősorban azért, mert egyes területeken komoly munkaerőhiánnyal küzd. Építőmunkásnak nem mennek az angolok, mert az nehéz testi munka, a lengyelek pedig örömmel vállalják. Égető szükség van vendégmunkásokra az építőiparban, a mezőgazdaságban, az egészségügyben és a szociális gondozásban.

További részletek a cikkben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner