Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. október 15. Teréz nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. augusztus 29. (szerda) 13:10167 milliárd forintot fordítanak kórházak felújítására és fejlesztésére

A következő lépés a fővárosi kórházak felújítása lesz, de a vidéki gyógyintézmények sem maradnak forrás nélkül.

Körülbelül 167 milliárd forintot biztosít a kórházak fejlesztésére a jelenleg futó huszonegy hazai és európai uniós pályázat - közölte Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) főigazgatója a Jósa András Oktatókórház parkolóházának átadásán kedden Nyíregyházán.

Mint mondta, a 2009-ben indult Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) úgynevezett 2.2.7.-es pályázata keretében az elmúlt nyolc évben 450 milliárd forintot költött a kormány a vidéki kórházak fejlesztésére és modernizálására. A pályázatból a központi közép-magyarországi régió kivételével minden régió részesült, a következő lépés pedig a fővárosi kórházak felújítása lesz. A jövőbeni fejlesztések erre a célra hasznosulnak, de a vidéki gyógyintézmények sem maradnak forrás nélkül - hangsúlyozta a főigazgató. Gondos Miklós szerint fontos feladat az új kórházi épületek állag- és állapotmegóvása, valamint az eddigi rekonstrukciókból kimaradt kórházi épületek - Nyíregyházán például a sebészeti tömb - felújítása is, amelyekre szintén költeni kell.

Mindent el fogunk követni, hogy ezeket a forrásokat meg tudjuk szerezni - rögzítette Gondos Miklós, hozzátéve, a fejlesztések sem állnak le, a jelenleg futó 21 pályázat körülbelül 167 milliárd forintos összege kórházak felújítására, eszközbeszerzésekre, valamint a betegbiztonsági projektek biztosítására lesz fordítható.

A mintegy 569 millió forintból kialakított kétszintes, 361 parkolóhellyel rendelkező parkolóház átadásán Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kórháztörténeti pillanatnak nevezte az épület átadását, amely egyben a 16,1 milliárd forint értékű tömbkórház projekt utolsó beruházási eleme. A belgyógyászati, onkológiai és gyermekgyógyászati tömb, a sürgősségi betegellátó centrum, a helikopter-leszállóhely és a parkolóház kialakításával egy új, modern gyógyászati centrum jött létre. Az öt tagkórházat magában foglaló gyógyintézmény az ország egyik legnagyobb integrált betegellátó egysége az ötezer dolgozójával, háromezer ágyával, az évi 115 közel ezer fekvő-, és a mintegy 3,2 millió járóbeteg ellátásával - mondta a főigazgató. A fejlesztési tervekről szólva azt mondta, fel szeretnék újítani a sebészeti tömböt, a járóbeteg szakrendelőknek otthont adó épületet, beindítanák az egynapos sebészeti ellátást, skill-labort alakítanának ki és fejlesztenék a laboratóriumot is.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere emlékeztetett, a parkolóház átadásával már ötszáz parkolóhely áll rendelkezésre a betegek, a hozzátartozók és a kórházi dolgozók számára.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner