Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. szeptember 1. (szombat) 13:12Honvédkórház: most még van kegyelem

Az orvosok számára kedvezőtlenebb elszámolás jogszerű volt, de mindenki számíthatott arra, hogy ebből balhé lesz.

Eddig sem volt rózsás a helyzet a legnagyobb sürgősségi centrumban, de most 112 orvos intett be, mert nem fizették ki a túlmunkájukat. Ha átlagot számolunk, durván 11,2 milliót spórolhatott a kórház a lépéssel, ami a betegellátást veszélyeztetheti. A Honvédelmi Minisztérium szerint viszont nincs semmi gond, írja a hvg.hu.

Hamarosan óriási gond lehet az ország legerősebb sürgősségi kórházában: a rezidensek érdekképviseletei megerősítették, a Honvédkórház 112 orvosa felmondta az önkéntes túlmunkára vonatkozó szerződését, ami azt jelenti, az eddigi heti 60 helyett 48 órában dolgoznak majd az aneszteziológusok és traumatológusok. Az önként vállalt munkát ugyanis a kórház nem fizette ki nekik. Van, akinek ez 100 ezer forintos kiesést jelentett. A Honvédelmi Minisztérium viszont azt állítja, nincs gond a kifizetésekkel.

A Rezidensek és Szakdolgozók Szakszervezetének elnöke, Dénes Tamás úgy tudja, a júliusi pénzüket nem kapták meg az orvosok, de a múltban sem úgy fizették ki a túlmunkát nekik, ahogy azt ők számolták. Úgy tudja, osztályvezetők is mondtak fel amiatt, hogy nem sikerült megegyezniük.

Ha információink pontosak, akkor a szeptemberi hónapot a betegellátás biztonsága miatt a munkavállalók egy része vállalja, de nem lehet tudni, hogy megegyezés hiányában mit hoz a jövő – írta a hvg.hu megkeresésére Dénes.

Dénes Tamás és Sipka Balázs, a rezidensszövetség elnöke sem érti, miért ezen spórol a kórház. Sipka azt mondta, jogszerű volt a kórház megoldása – az orvosok számára kedvezőtlenebb elszámolás –, amire a pénzhiány miatt kényszerültek, de azért arra mindenki számíthatott, hogy ebből balhé lesz. Nem érti, hogyhogy nincs annyi lobbiereje a kórháznak, hogy ne a béreken kelljen spórolni, szerinte el kell érni, hogy adjon több pénzt a kormány.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner