Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. szeptember 6. (csütörtök) 18:39Megkapják túlórapénzüket a Honvédkórház orvosai

Megállapodott a kórház az orvosaival az önként vállalt túlóradíjak kifizetésében, papír egyelőre nincs róla.

Minden ledolgozott túlórát kifizet a Honvédkórház az orvosainak abban a díjazásban, amilyen terhelésben dolgoztak – jelentette ki a rezidensek szakszervezetének vezetője. Az elnök szerint az intézmény esete nem egyedi, Angliában és világszerte is hasonlóan szakemberhiánnyal küzdenek a kórházak. Közben az ellenzék a szakminiszter meghallgatását és válsághelyzet bejelentését követeli, a Fidesz viszont emlékeztetett, hogy a baloldal az összeomlás szélére sodorta a betegellátást, eladósította a kórházakat, írja a Magyar Idők online.

Megállapodott a Honvédkórház az orvosaival az önként vállalt túlóradíjak kifizetésében – mondta a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (Reszasz) elnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Dénes Tamás kifejtette: már egyértelmű tájékoztatást kapott ezzel kapcsolatban – bár írott formában még nem látták ezeket az ígéreteket –, a ledolgozott órákat mindenképp kifizetik abban a díjazásban, amilyen terhelésben dolgoznak az orvosok.

– Ne felejtsük el, a Honvédkórház sürgősségi osztálya az egyik legforgalmasabb, legnagyobb sürgősségi osztály: mondhatnánk a sürgősségi szint csúcsa – hangsúlyozta. A Reszasz elnöke szerint az intézmény esete nem egyedi: Angliában és világszerte is hasonlóan szakemberhiánnyal küzdenek a kórházak.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner