Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. október 1. (hétfő) 12:41Egyelőre nem sztrájkolnak a független egészségügyiek

Ha mi azért emeljük fel a hangunkat, hogy csökkenjen a munkaidő és a terhelés, akkor kevesebb lesz a kereset.

“Egyelőre biztosan nem sztrájkolunk, pedig más sokadszorra kértük a tárcavezetőt, hogy módosítsák a munkaidőkeret-szabályozást úgy, hogy egy hónapig tarthasson” – mondta a Zoom.hu-nak a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke. Soós Adriannát arról kérdezték, hogy a korábban kezdődött, majd őszre tervezett további ágazati tüntetések folytatódnak-e.

A szakszervezet szeretné elérni, ne forduljon elő többet, hogy hónapokkal, akár fél évvel később kapjanak bért a dolgozók. A levelére azóta sem kapott választ. Az ajkai kórház, a Honvéd és más egészségügyi intézményeket érintő aktuális problémákkal kapcsolatban elmondta, a főigazgatóknak nincs valódi felelőssége, ha baja esik a betegnek, akkor a dolgozót marasztalják el.

„A dolgozók kevesen vannak, olyan munkákat is el kell végezniük, ami nem az ő kompetenciájuk. Több helyen olyan injekciót kell beadnia a nővéreknek, amire nem is kaptak képzést. A szakmai alkalmatlanság miatt pedig a munkáltatónak egyből meg is van az oka a felmondásra. Mivel azonban kevés a dolgozó, sorozatosan meg kell sérteniük a protokollt, a beteg érdeke ugyanis megkívánja. Előfordul, hogy a nővéreknek vénás injekciót kell adniuk és vérátömlesztéseket kell végezniük végzettség nélkül. Ezzel pedig bele is húzzák magukat a felelősségi problémába, mert nincs idejük mérlegelni. Hiba esetén így pedig jóval könnyebben eltávolíthatóak – mondta Soós Adrianna.

A FESZ elnöke megjegyezte, furcsa, hogy a betegjoggal foglalkozó emberek nem hallatják hangjukat, nekik szerinte aktívabb munkát kellene végezniük.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner