Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. november 15. (csütörtök) 18:06Indul a betegtájékoztató kampány

Az orvosi kamara és a gyógyszerészi kamara közös plakát és szórólap akciója a betegek edukációjáért.

"Válasszon okosan! – A gyors és hatékony betegellátásért” című szórólappal és plakáttal indít felvilágosító betegtájékoztatási kampányt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK), jelentette be a két szervezet mai sajtótájékoztatóján Éger István. A MOK elnöke emlékeztetett arra, hogy évek óta hiába szorgalmazzák az egészségtan oktatás bevezetését, a lakosság egészségnevelését, edukációját, eddig nem értek el eredményt. A hiányos ismeretek miatt a betegek gyakran nem a megfelelő ellátóhelyet keresik fel panaszukkal, tovább terhelve a rendszert, s ezen a gondon szeretne segíteni a két kamara, ha az egészségtan oktatásának hiányát nem is tudják pótolni.

A nagyobb méretű plakátokat a rendelőkbe, kórházakba szánják, míg a négyoldalas szórólapokat például a gyógyszertárakban helyeznék el, illetve tervezik nagy ügyfélforgalmú közhivatalok bevonását is.

A plakátkampány ötlete MOK Szabolcs-Szatmár megyei területi szervezetétől érkezett: a megyében tesztelték is módszert, s pozitív tapasztalatokról számoltak be, s a kezdeményezést felkarolta a MOK elnöksége, majd a gyógyszerészi kamara is. A plakátok és szórólapok elkészítését a két köztestület közösen finanszírozza, az eddigi becsléseik szerint nem éri el a várható kiadás az egymillió forintot.

valasszon_A5-page-001

valasszon_A5-page-002

valasszon_A5-page-003


valasszon_A5-page-004

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner