Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. február 17. Donát nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. december 10. (hétfő) 16:31A TVK is felelős az adósságok alakulásáért

Kásler: Kiemelten figyeltünk azokra az intézményekre, amelyek az adósság felhalmozása nélkül végeztek jó munkát.

Óriási béremelés következik az egészségügyben, a bejelentés részleteiről is beszélt a Figyelőnek adott interjúban Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter.

Elmondta, hogy a 2019. november 1-től esedékes 8%-os béremelést előrehozzák 2019. július 1-re, és ezzel egy időben a védőnők is bekerülnek a szakdolgozói bértábla hatálya alá, így az ápolók mellett ők is részesülnek a béremelésben.

Egy fontos, új szempont is megjelent a kórházak mostani konszolidációjában – mondta a tárcavezető. Kiemelt cél a fenntartható, jól működő állami intézményrendszer kialakítása. Dolgozunk azon, hogy az év végi forrás-kiegészítés helyett kiszámítható, évközi finanszírozással működjenek a kórházak. Az 55 milliárd forintos év végi kórházi működéstámogatás elosztási elveiben az adósság mértékén kívül az intézmény felelős gazdálkodását és egyéb működési mutatókat is figyelembe vettünk, és kiemelten figyeltünk azokra az intézményekre, amelyek az adósság felhalmozása nélkül végeztek jó minőségű szakmai munkát.

A miniszter szerint a TVK-rendszer is felelős az adósságok alakulásáért, hiszen minden orvos tolja a betegét a progresszív beavatkozások felé. “Az Országos Onkológiai Intézet főigazgatójaként láttam, hogy a városi kórházak a megyei kórházakba, a megyei kórházak pedig az országos intézetbe küldték a pácienseket. Mi a TVK határáig elmentünk az ellátásban, ha azon túl kellett lépni, már a regresszív gazdálkodási sávba kerültünk, ami azt jelentette, hogy a teljes térítés nyolcvan százalékát kaptuk meg, ha ezen is túlléptünk, akkor a kezelésből semmit sem fedezett az állam. Viszont a betegeket el kellett látni, ez a kórházak elsődleges feladata” - fejtette ki Kásler Miklós. Továbbiak a teljes cikkben

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner