Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. november 18. Jenő nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. december 13. (csütörtök) 16:33Éger: az újság jobban értesült, mint a kamara

Amit most megszellőztetnek, arról fogalmunk sincsen, illetve amennyi most kiszivárgott, az eléggé meglepő.

Az erőforrástárca nem egyeztetett a Magyar Orvosi Kamarával a háziorvosi rendszer átalakítási tervéről - reagált a szakmai testület elnöke arra a sajtóhírre, hogy az alapellátás új országos központot kapna, és járásonként állami egészségügyi központokat hoznának létre.

"Nem először fordul elő, hogy az újság jobban értesült, mint a szakma" - reagált Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádiónak a Népszava értesülésére, mely átalakítaná az egészségügyi kormányzat a háziorvosi rendszert.

"Amit most megszellőztetnek, arról fogalmunk sincsen, illetve amennyi most kiszivárgott, az eléggé meglepő" - fogalmazott a kamara elnöke, aki épp amiatt nem tud reagálni a részletekre, mert velük hivatalosan senki nem közölt semmit. "Ami most napvilágot látott, az a személyes véleményem szerint olyan dolgokat vet fel, ami teljesen irreális" - tette hozzá Éger István.

A sajtóban megjelent hírek alapján a kamara elnöke úgy látja, "pótcselekvés" zajlik, miközben a Magyar Orvosi Kamara alig két hete küldte meg javaslatait a tárcának arról, hogy a szakmai szervezet szerint hogyan és mennyi pénzből lehetne rendbe tenni az egészségügyet, ennek része az alapellátás megerősítése is.

Ismert, az orvoskamara 1000 milliárd forintot igényelne az ágazatba, ehhez képest a kormány 190 milliárdot ígért, azt is csak úgy, hogy előtte az egész rendszert átvilágítják és komoly megkötésekkel mehetnének ki a pénzek. Erre reagálva Éger István elmondta, hosszú hónapok óta nem történt egyeztetés az Emmi és a MOK között.

"A szakma súlyosan alulfinanszírozott, nem véletlenül keletkezik évről évre 50-60-70 milliárd forintos hiány a kórházaknál. Addig, amíg a mindenkori politika és a költségvetés nem fizeti meg azt a pénzt, amibe a működés valóban kerül, addig lehet ujjal mutogatni és hatékonyságról beszélni, de ez így nem korrekt" - mondta Éger István. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner