Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 2. Áron nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. december 18. (kedd) 21:16Hatékony gazdálkodásra ösztönzik a kórházakat

Figyelembe vették az egészségügyi intézmények által nyújtott ellátások minőségét, valamint a gazdálkodását is.

Közzétette az egészségügyi intézmények adósságcsökkentésére szolgáló és az ösztönző támogatások listáját honlapján a Nemzeti Egészségségbiztosítási Alapkezelő (NEAK). Ennek alapján az állami, önkormányzati és egyházi tulajdonban álló egészségügyi szakellátást nyújtó szolgáltatók a 2018. szeptember 30. napján tényleges harminc napon belül lejárt tartozásállományuk ötven százalékáig, harmincegy–hatvan napon belül lejárt tartozásállományuk hatvan százalékáig, hatvanegy–kilencven napon belül lejárt tartozásállományuk hetven százalékáig, kilencven napon túl lejárt tartozásállományuk nyolcvan százalékáig működési támogatásban részesülnek. A közlemény szerint erre összesen 30 milliárd 355 millió forintos keret áll rendelkezésre - idézte a NEAK múlt szombati közleményét kedden a magyarhirlap.hu.

Ezen felül a fenti egészségügyi szolgáltatók a működési támogatáson túl további 24 milliárd 645 millió forintnyi keretösszeg erejéig ösztönző támogatásban részesülnek. Ennek azonban kritériumai vannak, így figyelembe veszik az egészségügyi intézmények által nyújtott ellátások minőségét, valamint az intézmények gazdálkodását is.

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár korábban a lapnak azt nyilatkozta, az elődje, Ónodi-Szűcs Zoltán által elindított hatékonyságnövelő programokat támogató pályázatok koncepciója nagyon jó, támogatja. Hozzáfűzte, a tavalyi évben nyújtott hasonló forrásokat az intézmények egy része négy-ötéves távlatokban tervezte felhasználni és végrehajtani, tehát ezek hatása még nem tetten érhető. Ennek ellenére még ha nem is látszik kívülről, vannak nagyon pozitív példák.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner