Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2018. december 27. (csütörtök) 07:30Kásler Miklós: a hosszú várakozási idővel van probléma

A miniszter szerint nem a sürgősségi ellátás színvonalával van a probléma, hanem azzal, hogy sokszor akár 6-8-9 órát kell várni az ellátásra.

A sürgősségi ellátás a magyar egészségügy egyik kritikus pontja, mégpedig a várakozás miatt – nyilatkozta az emberi erőforrások minisztere az InfoRádió Aréna című műsorában. A legsúlyosabb és a legtöbb kárt okozó betegségek csúcsintézményeit fejleszteni kell – vélekedett Kásler Miklós a műsorban, amelyet az infostart.hu foglalt össze.

Nem az ellátás színvonalával van a probléma a sürgősségi ellátásban, hanem hogy nagyon hosszú a várakozási idő, sokszor akár 6-8-9 órát kell várni az ellátásra – mondta az emberi erőforrások minisztere. A sok ok közül Kásler Miklós kiemelte: sok olyan beteg jelentkezik ezeken az osztályokon, akiket nem ott kéne ellátni. Ezért szeretnének létrehozni a sürgősségi kórházakban akkutellátó egységeket, mely ellátja ezeket a pácienseket. A tárcavezető hangsúlyozta: felkészült emberek döntik majd el, hogy melyik beteget hova kell küldeni. Az elbírálást az úgynevezett triázs rendszer alapján végezik majd, vagyis a betegség súlyosságának megfelelően irányítják tovább a kórházba érkezőket.

A végleges ellátóhelyen pedig diszpécser segít a betegeknek mindenben, ami nem orvosi feladathoz kötött. A miniszter hozzátette: Magyarországon így egységes, magas színvonalú rendszer alakul majd ki, ami jövő év január elején indul majd. Mivel a legsúlyosabb és legtöbb kárt okozó betegségek csúcsintézményei nagy részben Budapesten és a központi régióban vannak, a fejlesztését be kell építeni az Egészséges Budapest programba – hangsúlyozta a miniszter. Kásler Miklós hozzátette: emellett a budapesti sürgősségi ellátórendszernek is meg kell teremteni azt a hátteret, amelyek magas színvonalú ellátást biztosítanak.

Mint mondta: ezt a célt szolgálja a dél-pesti és dél-budai centrumok építése, valamint a Honvédkórház, illetve a János Kórház felújítása és sürgősségi ellátásának kialakítása. A miniszter emlékeztetett: eddig a vidéki egészségügyi intézményeket fejlesztették, több mint 500 milliárd forintból, a központi régióban most olyan fejlesztések indulnak meg 700 milliárd forintból, ami soha nem volt Magyarországon.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner