Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. január 3. (csütörtök) 17:00A szakácsok és az orvosok bére is nagyot nőtt 2018-ban

A KSH októberre vonatkozó adatai szerint a bruttó átlagkereset 327,1 ezer forint volt, ami 10,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.

A nehézgépkezelők, az autóbuszvezetők, a szakácsok és az orvosok bére nőtt a leginkább 2018-ban. A Fizetesek.hu Világgazdaságnak összeállított listái szerint tavaly a különböző igazgatók mellett a pilóták és az orvostanácsadók kerestek a legjobban.

A nehézgépkezelők, az autóbuszvezetők és a (betanított) munkások bére 26 százalékkal nőtt 2017-ről 2018-ra. Szintén jelentősen, mintegy negyedével nőtt a szerelők, boltvezetők és ingatlanügynökök átlagos bruttó keresete az elmúlt évben. Az első tízbe befértek a szakácsok és az orvosok is.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) októberre vonatkozó adatai szerint a bruttó átlagkereset 327,1 ezer forint volt, ami 10,8 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A január–októberi időszakban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete 324,4 ezer forint volt, közfoglalkoztatottak nélkül számolva 336,1 ezer forint.

A KSH adatai szerint a bruttó átlagkereset a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban volt a legmagasabb (597,2 ezer forint), míg a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a legalacsonyabb (209,9 ezer forint).

Pilóták az élmezőnyben

A 2018-as kereseti rangsor élén ezúttal is a vezérigazgatói pozícióban lévők állnak: a cégvezérek átlagkeresete meghaladta 1,6 millió forintot. Jól fizet az IT is, de a „konkrétabb” pozíciók közül a pilóták 1 millió forintot meghaladó keresete lóg ki a leginkább. Az igazgatók közé még az orvostanácsadók fértek be a 945,1 ezer forintos bruttó átlagkeresetükkel.

 

További részletek a cikkben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner