Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 2. Áron nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. január 25. (péntek) 20:52Betegszervezetek és orvostársaságok oldalain hirdetne a kormány

A MOTESZ január 30-ig vár választ arra, hogy tagszervezetei rendelkeznek-e ilyen honlappal.

A kormány szeretne hirdetni a hazai orvostársaságok és betegszervezetek honlapjain, ezzel kapcsolatban megbeszélések kezdődtek az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkársága és a MOTESZ, a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége között - értesült az Index. Az erről szóló levelet Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke küldte el a szövetség tagszervezeteinek. A szövetség honlapja szerint a MOTESZ-nek közel 140 tagszervezete van.

Oberfrank levelében azt írja, hogy társadalmi célú üzenetekről és nem politikai természetű üzenetekről van szó. A szerkesztőségünkhöz titkosított csatornánkon keresztül eljutott levél szerint Oberfrank január 25-én küldte el a levelét, és január 30-ig vár választ arra, hogy tagszervezeteik "rendelkeznek-e olyan honlappal, mely a betegek és laikusok számára ismeretterjesztő tevékenységgel bír, és amelyen a kormány el tud helyezni társadalmi célú, közérdekű tájékoztatókat". 

A gyors, pontos válasz azért is szükséges, mert a kormányzat rövid határidővel kérte az ezzel kapcsolatos információkat - írta Oberfrank.

Hozzátette, ha lesz együttműködés a szervezet és a kormány között, akkor a MOTESZ olyan megállapodásra törekszik, amely minden együttműködő számára transzparens, "a szakmai függetlensége és döntési autonómiája sérülése nélkül". Oberfrank végül megjegyezte, hogy a MOTESZ "természetesen az esetleges bevételekből valamennyi résztvevő számára méltányos részesedést biztosít".

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner