Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. február 13. (szerda) 16:12Az EMMI egyetért a szülők ingyenes kórházi benntartózkodásával

A minisztérium megkezdte az elhelyezés körülményeit, komfortfokozatát rögzítő általános szabályozás kidolgozását.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetért az Alapvető Jogok Biztosának a sajtóban tegnap megjelent ajánlásaival, amelyeket a kórházi ellátásra szoruló gyermekeket kísérő szülők benntartózkodásának lehetőségeivel kapcsolatban fogalmazott meg - áll az egészségügyi államtitkárság szerdai közleményében. 

Az érintett közfinanszírozott kórházak esetében már eddig is jelentős összeggel támogattuk a gyermeküket kísérő hozzátartozók elhelyezését. Jogszabály alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő biztosítja a 14 év alatti gyerekek hozzátartozói, a szoptatós anyák és a fogyatékkal élők kísérői számára a kórházban tartózkodás feltételeit. 2018-ban ezt az ellátást több mint 44 000 hozzátartozó vette igénybe, amire az állam összesen 621 millió forintot költött.

Egyetértünk azzal, hogy a szülők gyermekük mellett tartózkodását nem lehet külön díjfizetéshez kötni, és azzal is, hogy szükség van az elhelyezés körülményeit, komfortfokozatát rögzítő általános szabályozás létrehozására, aminek a kidolgozását a minisztérium megkezdte - zárul a dokumentum.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner