Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. december 9. Natália nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. február 14. (csütörtök) 16:13Cafeteria: nagy pénzek mozdultak meg

Az egyéni befizetések húzzák a szektort, az egészségpénztáraknál kisebb volt a munkáltatói befizetés.

Csúcsot döntöttek pénztártagok: a Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztáraknál az állami támogatással is ösztönzött egyéni befizetések összege 2018-ban 12 százalékkal, 70 milliárd forintra, az egészségpénztáraknál pedig 17 százalékkal, csaknem 30 milliárd forintra emelkedett, mindkét összeg rekordot jelent, írja a Napi.hu.

Évek óta az egyéni befizetések húzzák a pénztári szektort. A múlt évben elért rekord újból megerősítette, hogy a tagok bíznak a pénztárakban, de az eredmények az öngondoskodás felértékelődését is bizonyítják Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) elnöke szerint.

A munkáltatók az egy évvel korábbinál 15 százalékkal többet fizettek be az önkéntes nyugdíjpénztárakba a munkavállalók megtakarításainak gyarapítása érdekében, ez összesen 43 milliárd forintot jelentett. Az egészségpénztáraknál azonban csökkentek a munkáltatói befizetések, 2,3 százalékkal, mintegy 18 milliárd forintra. A munkáltatók szerepe különösen fontos, mert sok olyan munkavállaló van, aki szeretne takarékoskodni a pénztárakon keresztül, de erre csak a munkáltatója segítségével képes.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner