Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 2. Áron nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. március 21. (csütörtök) 17:08Az alapellátás erősítése az elsődleges cél

Az idén egy pályázatot hirdettek meg 5,8 milliárdos összegből, de már keresik a lehetőséget, hogy hogyan bővítsék azt

Modernizálná a sürgősségi betegellátást és a háziorvosi alapellátást a kormány. A tervekről Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárt kérdezték a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

„A legfontosabb pillér most az egészségügy átalakításában az, hogy az alapellátás erősítésre kerüljön, és szélesebb egészségügyi szolgáltatások legyenek az emberek lakóhelyeihez közel. Azt szeretnénk elérni, hogy minél inkább a praxisok együttműködésében olyan szolgáltatások valósuljanak meg, amelyek jól szolgálnak, hogy az ott élőknek jól hozzáférhető egészségügyi paletta álljon rendelkezésre” – mondta az egészségügyért felelős államtitkár.

Az idén egy pályázatot hirdettek meg 5,8 milliárdos összegből, de már keresik a lehetőséget, hogy hogyan bővítsék azt, hiszen több mint 200 pályázat érkezett be. Amit ez takar, hogy legalább öt háziorvos együttműködésével valósuljon meg egy többlet alapellátási szolgáltatás, tette hozzá.

Hatékony, ütőképes sürgősségi ellátás sokat levesz a lakossági terhekből. Ebben már januárban elindult változások történtek, világosan elkülönítették, hogy kinek van szüksége gyors ellátásra, és kiknek nem. Lényegében a protokollt változtatták meg, tért ki rá Horváth Ildikó.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner