Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 2. Áron nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. március 25. (hétfő) 17:10A sebész doktornő lett az abszolút győztes

Egy kisebb vidéki kórházban a beteg-orvos viszony sokkal közvetlenebb, szorosabb, mint a nagy intézményekben.

Több mint százezren szavaztak az ország legnépszerűbb orvosaira a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj közönségszavazásán. A díjat 2017-ben alapították, s olyan szakembereket lehet jelölni, akik „cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon”.

A szavazás hétvégén zárult, addig közel 700 orvosra érkezett szavazat az ország minden tájáról. Bár a szakmai zsűri csak később fog dönteni, a közönségszavazás eredménye már megvan. Hogy a területi egyenetlenségeket valamennyire kiküszöböljék a szervezők, régiónként külön közölték a toplistákat.

A közönségszavazás egyértelmű nyertese a balassagyarmati kórház sebésze, Tandel Beáta lett, aki 3834 szavazatot kapott - írta a kemma.hu.

Úgy véli, hogy egy kisebb vidéki kórházban a beteg-orvos viszony sokkal közvetlenebb, szorosabb, mint a nagy intézményekben, márpedig az emberi kapcsolatok nagyon fontosak számára - idézte a lap a nool.hu korábbi cikkéből.

A doktornő rendkívül nyitott a sebészetben alkalmazott legújabb technikákra, fáradhatatlanul képezi magát, hogy elsajátítsa a legmodernebb sebészeti eljárásokat. Szívügyének tartja, hogy a gyarmati sebészeti osztály egyenletesen magas színvonalon teljesítsen, eredményes szakmai munkájával, betegközpontú szemléletével el is követ mindent az intézmény jó hírének öregbítéséért.

Néhány éve a folyamatos továbbképzéseknek köszönhetően sikerült a gyarmati sebészeten is elkezdeni – elsőként a megyében – a laparoszkópos sérvsebészetet, majd a laparoszkópos vastagbélsebészetet. Ezeken a területeken, Szrenka János osztályvezető főorvossal együttműködve, nagyon jó eredményeket érnek el.

Azt vallja, hogy a vidéki embereknek is szükségük van jó szakemberekre.

A pozsonyi egyetem orvostanhallgatóit is megkereste a közelmúltban, felkérve őket, ha már külföldön tervezik az életüket, jöjjenek Magyarországra dolgozni a tanulmányaik befejeztével - írta a lap.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner