Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. december 10. Judit nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. március 27. (szerda) 17:12Éger István: Nincsenek orvosbárók

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint csak a bérek rendezése után lehet fellépni a hálapénz ellen.

Ha azt mondanám, hogy nem, akkor baromi nagyot hazudnék – felelte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra a kérdésre, hogy fogadott-e el valaha paraszolvenciát. Éger István a Magyar Hangnak adott interjújában kifogásolta, hogy a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés nevű csoport körül több ellenzéki párt is megjelent, ám az nem zavarja, hogy a kamara felügyelőbizottságát a Jobbik tavalyi egészségügyminiszter-jelöltje vezeti. A MOK elnökét az idén esedékes tisztújításról, orvosbárókról, korrupcióról, a hierarchia és a boríték vastagságának összefüggéseiről is kérdeztük.

– Soha nem gondoltak arra, hogy a hálapénz ellen morális alapon küzdjenek és ne kizárólag anyagi jellegű kérdésként viszonyuljanak hozzá? 

– Néhány tucat embert leszámítva nem jachtvásárlásra, vagy luxuskocsikra fogadják el, hanem a lakáshitelt törlesztik belőle. A tiltást addig nem rögzíthetjük a kamarai kódexben, amíg a bérek nincsenek rendezve. Erről akár már a jövő héten döntés születhetne. Ha ez megtörténik, azonnal lépni fogunk a paraszolvencia ellen is.

Mit tart a legfontosabb eredményének? Újraindul az elnökségért? Miért nem hagyták jóvá az Újratervezését bejegyzését? Miért gondolja, hogy megtriplázná a kormány a szakorvosi alapbért? Miként jellemezné a magyar orvostársadalmat? Mit gondol a hálapénzről és a korrupcióról, valamint az 1001 orvos hálapénz nélkül csoportról? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a teljes, a Magyar Hang március 22-i 2019/12. számában megjelent interjúból! - hívta fel a figyelmet a lap. A hetilapot keresse az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner