Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. április 4. (csütörtök) 18:36Kásler nem csak ijesztgette a kórházigazgatókat

Nem a legnagyobb adósokra és nem is valamennyi megbízással dolgozó vezetői posztra írták ki a pályázatokat.

Két hete még csak jelezte a Népszava, ma délre viszont már meg is jelent tíz kórházi vezetői pályázat a kórházfenntartó honlapján. Az állásokra pályázóknak 30 napjuk van, hogy összeszedjék az adott poszt betöltéséhez előírt dokumentumokat. A kiírás szerint az állami kórházfenntartó a nyertes pályázók névsorát a benyújtási határidőt követő 60 nap múlva hirdeti ki. Azaz még három hónap bizonytalanság vár az érintett intézményekben dolgozókra, írja a nepszava.hu.

Kásler Miklós miniszter a kormányt támogató lapok vezető szerkesztőinek tartott "eligazításon" arról beszélt: lecserél tucatnyi kórházigazgatót. A tárca vezető szándékairól a Pesti Srácok óvatlan újságírója tudósított. A miniszter akkor azt mondta: a kórházak adósságának mintegy kétharmadát 28 intézmény okozza. Ezért is hirdet meg 10 kórházban vezetői pályázatot, hogy olyan szakemberek kerülhessenek az intézmények élére, akik "képesek elérni a hatékonyabb gazdálkodást." A miniszter megjegyezte, a kórházigazgatói pályázatok azt a célt is szolgálják, hogy az állami rendszerben is mindenkor megfelelően kezeljék a rendelkezésre álló forrásokat.

Ezt követően jelent meg kedden a pályázat. Csak éppen nem a legnagyobb adósokra és nem is valamennyi megbízással dolgozó vezetői posztra írták ki.

Dávid Gyula, a hétfőn rapid módon, azonnali hatállyal menesztett Veszprém megyei kórház főigazgatójának esete például nem húzható rá erre a sablonra, hiszen az ő intézményének nem volt adóssága. Igaz, az ő posztjára egyelőre nem is írtak ki pályázatot.

A pályázati kiírástól függetlenül az egészségügyért felelős államtitkárságon megkezdték a legeladósodottabb intézmények vezetőinek beszámoltatását. A Népszava úgy tudja, ezek a meghallgatások mindaddig folytatódnak, míg valamennyi nagy adós sorra nem kerül.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner