Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. április 5. (péntek) 18:37Varga Mihály szerint kellenek a kórházi felügyelők

A biztosok működésének gazdálkodási szempontból "jótékony hatását" az intézményvezetők is elismerik.

Tizenhárom kórházban 2020 júniusáig maradnak az "első körben" kinevezett költségvetési felügyelők: vétójoguk van és jótékony a hatásuk - nyilatkozta Varga Mihály az ATV kérdésére. A pénzügyminiszter támogatja az EMMI javaslatát, hogy újabb, eladósodott 13 kórházba rendeljenek ki ilyen felügyelőket.

Magyar Nemzet írta meg, hogy Kásler Miklós tárcájánál, az EMMI-ben már készül a javaslat, hogy a leginkább eladósodott 13 kórházba költségvetési felügyelőket nevezzenek ki, a jelenlegi kórházvezetők közül pedig többeket várhatóan menesztenek. A kormányközeli lap tudomása szerint a felügyelők jelenléte csak ideiglenes lesz. Az EMMI-ben ugyanis készül egy terv a kórházak állandó eladósódásának megfékezésére: ha kész lesz, a kormány pedig rábólint, akkor majd a felügyelőket is visszahívják.A központi költségvetési szervként működő kórházak lejárt adóssága február végére több mint 23 milliárd forint volt. Az EMMI célja, hogy a kórházak finanszírozása fenntarthatóvá váljon.

Az atv.hu érdeklődésére Varga Mihály pénzügyminiszter az EMMI-javaslatáról azt mondta, azt a PM támogatni tudja. Varga Mihály azonban emlékeztetett, hogy tavaly szeptemberben 13 kórházba - mások mellett a hatvani, jászberényi, bajai, a fővárosi Szent Rókusba, a Szent Jánosba - már delegáltak költségvetési felügyelőket, rendkívül széles jogosítvánnyal. Az intézmények valamennyi szerződését, kötelezettségvállalását ők ellenőrzik - sőt, vétójoguk van. A pénzügyminiszter szerint a biztosok működésének gazdálkodási szempontból "jótékony hatását" a kórházigazgatók, intézményvezetők is elismerik. Az "első körös" költségvetési felügyelők 2020 júniusáig maradnak a kórházaknál - mondta a miniszter.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner