Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. december 15. Valér nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. április 9. (kedd) 18:39Nem száll le az Állami Számvevőszék a kórházakról

Az ÁSZ időzítése figyelemre méltó: a Magyar Kórházszövetség a jövő héten tart konferenciát.

Egyetlen példamutatóan gazdálkodó kórházat sem találtak, sőt a vagyongazdálkodási, belső kontrollrendszereik működtetésében szinte valamennyi intézmény elbukott – derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyen az Állami Számvevőszék (ÁSZ) bemutatta azt az elemzést, amely 17 intézmény 2013 és 2017 közötti vizsgálatának, valamint további öt kórház utóellenőrzésének tapasztalatait összegezte, írja a nepszava.hu.

Az ÁSZ időzítése figyelemre méltó: a Magyar Kórházszövetség a jövő héten tart konferenciát.

Az ÁSZ hét intézmény – a törökbálinti tüdőgyógyintézet, a salgótarjáni-, a berettyóújfalui-, mosonmagyaróvári-, a hatvani-, a soproni-, valamint a tolna megyei – kórház esetében javasolta a miniszternek a felelősség tisztázását, szükség esetén a szankcionálást. A karcagi-, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és a Bács-Kiskun megyei kórházakban pedig a munkajogi felelősség kivizsgálását kérte.

A sajtóosztálytól utóbb a Népszava megtudta: ezeket a javaslatokat az ÁSZ 2016-ban, illetve 2018-ban tette, ám hogy a miniszter lépett vagy sem, annak ellenőrzésére a számvevőszék már nem illetékes. Kedden mindenesetre megjelent, hogy a fenntartó 10 intézménybe új vezetőket keres, az ÁSZ-vizsgálattal elmarasztaltak közül azonban csak egy, a karcagi kórház szerepel, mint ahová fő- és gazdasági igazgatót is keresnek. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner