Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. november 18. Jenő nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. április 30. (kedd) 18:55Vészterhes évek várnak a magyar nyugdíjasokra

A válaszolók 62 százaléka gondolja úgy, hogy nehezebb lesz a megélhetése nyugdíjas korában, mint szüleinek volt.

A boldog nyugdíjaskor helyett nehézségekkel teli idős évek várhatnak a magyar lakosság nagy részére. Szerencsére az emberek kezdik felismerni a problémát - derül ki az OTP öngondoskodási indexéből, amelyet a Napi.hu ismertet. 

Immár a magyar lakosság is kezdi felismerni, hogy nyugdíjaskorban anyagi szempontból küzdelmes időszakkal kell szembenéznie, tenni azonban nem tesznek annak érdekében, hogy ne így legyen.  

A felmérés szerint a válaszolók 62 százaléka gondolja úgy, hogy nehezebb lesz a megélhetése nyugdíjas korában, mint a szüleinek volt, 35 százalék szerint pedig az állami nyugdíj nem lesz elegendő a biztos megélhetéshez. A KSH adatai is ezt mutatják, ugyanis a háztartások kiadásai folyamatosan nőnek, a nyugdíjas háztartásokban 8 százalékkal többet költöttek élelmiszerre 2018-ban, mint 2017-ben. Ennek ellenére a nyugdíjpénztár adatai azt mutatják, hogy az aktív keresők 57 százaléka nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással, csupán mintegy negyedük tervezi, hogy elkezd félretenni az időskori éveire a közeljövőben.

Némi reménysugárt jelent, hogy a kutatás alapján a fiatalabb generáció képviselői is egyre inkább szembesülnek ezekkel a problémákkal. Az Y generáció (az 1981-1996 között született korosztály) 45,3 százaléka, míg az eggyel fiatalabb (1997-ben vagy azután született) Z generáció 31,1 százaléka tartja kifejezetten küzdelmesnek a magyar nyugdíjasok helyzetét. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner