Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2019. november 18. Jenő nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. május 7. (kedd) 17:51MOK: nincs hová költöznie a Kútvölgyinek

Még mindig szinte romokban van a Kútvölgyi Kórház épülete, a kormánynak nagy tervei vannak, amelyek nyugtalanítják az orvosi kamarát.

Még mindig úgy néz ki a fővárosi Kútvölgyi Kórház épülete, mintha lebombázták volna, az RTL Klub Híradója közölt az épületről riportot. Ebben elhangzik az is, a klinika felújítása jogi okok miatt húzódik, pedig a kormány már többször bejelentette a befejezést. Most az a terv, hogy a klinika elköltözik december 31-ig, de az épület felújítása befejeződik, írja a hvg.hu

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) is megszólalt a Szent János és a Kútvölgyi Kórház elköltöztetésének ötletéről (itt írtunk a tervekről). Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak címzett levelében sajnálatosnak tartja a MOK, hogy a kormány úgy döntött a kórházak elköltöztetéséről, hogy a MOK nem gyakorolhatta törvényben biztosított jogát a határozat véleményezéséről. A tervet bírálja a MOK azért, mert úgy kéne elköltöznie a Semmelweis Egyetem részlegeinek, hogy nincs hova: több mint 400 ágy és személyzete kellene elköltözzön.

Ez csak szétdarabolással menne, szétesnének most jól működő csapatok, közösségek, de a befogadó klinikákon is zsúfoltság alakulna ki. Az sem tetszik a MOK-nak, hogy nem először épülnek meg az új, korszerű intézmények, majd utána költöztetik át oda a részlegeket. A kamara azt kéri, a kormány fontolja meg, hogy addig ne költözzön ki a Kútvölgyi Tömb, amíg nem épülnek meg az új épületek, áll a MOK április 25-i levelében.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner