Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. május 14. (kedd) 12:02Képviselői bér lenne reális az orvosoknak

A keveset próbálják úgy elosztani, hogy több legyen, ez pedig nem megy.

Az egészségügy problémáját nem lehet csak pénzzel megoldani, de pénz nélkül sem – erről beszélt a Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetségének főtitkára. Balaton Péter szerint nincs szükség a kórházakban a kancellária-rendszerre. Az ATV Start című műsorában elmondta, hogy kórházigazgató csak az lehet, akinek menedzseri képzettsége is van, vagyis egy menedzser mellé odatettek kancellárként még egy menedzsert.

Köztudott hogy a kórházak minden évben eladósodnak, mert kevés a finanszírozásra kapott pénz. A főtitkár szerint ugyanis az történt, hogy a 12 havi finanszírozási összegből elvettek egy hónapnyit, a maradék 11 havi pénzt elosztották 12 felé, majd év végén a visszatartott pénzt kiosztotta "kasszasöprésként", csak épp nem arányosan, hanem bizonyos érdekek alapján - magyarázta. Hozzátette: ehhez még hozzájárul az infláció és a bérrobbanás, amire nincs fedezet a finanszírozásban, ezért ha bármit meg kell rendelni, amire már nincs fedezet, akkor fedezet nélküli kötelezettségvállalás történik, hogy az intézmény működni tudjon, és el tudják látni a beteget. Ha ugyanis nem látják el a beteget, akkor nem termel, ha nem termel, nincs finanszírozás, így ez egy ördögi kör - jegyezte meg Balaton Péter. Majd megjegyezte: a keveset próbálják úgy elosztani, hogy több legyen, ez pedig nem megy.

Balaton Péter kérdésre válaszolva elmondta, hogy az orvosok bére akkor lenne reális, ha annyi kapnának, mint a parlamenti képviselők, a nővéreké pedig akkor, ha annyit keresnének, mint a banktisztviselők.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner