Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 21. Ágnes nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. május 21. (kedd) 17:11Bezzeg a lengyeleknél van kórházi reform

Minden betegnek lehetősége lesz arra, hogy mielőtt kórházba megy, ellenőriznie az adott intézmény gyógyítási statisztikáját.

Lengyelországban lehetővé teszik a betegeknek, hogy pontos adatok alapján összehasonlíthassák a kórházakat, mielőtt felkeresik valamelyiket - írja a napi.hu a Business Insider Polska cikke alapján.

Lengyelországban júniustól minden páciensnek lehetősége lesz arra, hogy mielőtt kórházba megy, ellenőriznie az adott intézmény gyógyítási statisztikáját. Ebben egy új internetes portál fogja segíteni, amelyet az egészségbiztosító (NFZ) indít. (Ilyen adatok megismerésére Magyarországon jelenleg nincs lehetőség, a kórházi fertőzések számát sem közli az egészségügyi kormányzat intézményekre lebontva - a szerk.)

Kezdetben mintegy 20 paramétert adnak majd meg, például azt, mennyi a betegek kórházi tartózkodásának átlagos ideje, vagy mennyi ideig tart egy-egy műtét. További információkat találhatnak majd a betegek a szem- és daganatos műtétek szövődményeiről. Az adatbázis segítségével a páciensek összehasonlíthatják az egészségügyi intézményeket, az ennek alapján hozott döntéseik a kórházak igazgatóira és az orvosokra is hatással lehetnek. 

További részletek a cikkben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner