Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. július 10. (szerda) 20:56Beütött a klímakatasztrófa a budapesti kórházakban

A műtőkben elengedhetetlen a jól működő klíma, és már az egynapos meghibásodás is komoly átszervezést igényel.

Úgy tűnik, sorra mondják fel a szolgálatot különböző budapesti kórházakban a klímák. Szerdán derült ki, hogy a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi kórházában több műtőben is elromlott a légkondicionáló. Nem egyedi a probléma: nemrég a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban és információink szerint a Szent Imre Kórházban is hasonló történt. A klímák meghibásodása jóval több gondot okoz annál, mint hogy meleg van. Műtétek maradhatnak el miatta, illetve vajon mennyire biztos egy sebész keze ólommellénybe és műtősruhába öltözve 30 fokban? - írta az index.hu.

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban több éve rossz már a légkondi, nyáron eddig is mindenkiről folyt az izzadság műtét közben. Aztán a rendszer három héttel ezelőtt végleg feladta. A probléma orvoslására mobil klímákat hozattak, így a hat műtőből végül hármat sikerült elindítani. Emiatt le kellett mondani hat műtétet. Végül azt találták ki, hogy a lemondott beavatkozásokat a kötözőhelyiségben bonyolítják le. Itt eredetileg az altatás nélküli kisműtétek zajlottak volna, így az aznapra beírt 12 kisműtétet törölni kellett, hogy a 6 rendes műtétet el tudják végezni. A szereléssel együtt legalább két napig nem működött a műtő – de az is lehet, hogy hosszabb ideig.

A Jahn Ferenc Kórház levelünkre írt válaszában azt nyilatkozta: haladéktalanul megrendelték a klíma javításához szükséges alkatrészeket, és nem maradt el sürgős műtét, átszervezéssel oldották meg a többi beavatkozást - írta a lap. További részletek a teljes cikkben

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner