Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. július 19. (péntek) 20:26Így csökkentenék az orvosok leterheltségét - Angliában

A felhasználók könnyebben hozzáférhetnek az egészségükkel, panaszaikkal kapcsolatos információkhoz.

Az Alexa által használt mesterséges intelligenciát használná ki a brit egészségügyi minisztérium, hogy a felhasználók könnyebben hozzáférhessenek az egészségükkel, panaszaikkal kapcsolatos információkhoz. Az adatvédőknek máris kifogásuk van az ötlet ellen, írja a hvg.hu.

Az NHS (Nagy-Britannia Országos Egészségügyi Szolgálata) honlapján tárolt információkat használhatná fel az Amazon Alexában dolgozó mesterséges intelligencia ahhoz, hogy felelhessen a felhasználók egészségügyi témájú kérdéseire.

Az ottani egészségügyi minisztérium úgy gondolja, hogy a technológia széles körű használatával csökkenteni lehetne az NHS klinikákra és a háziorvosokra gyakorolt nyomást, miután a betegek könnyen hozzáférhetnének a gyakori betegségekkel kapcsolatos információkhoz. Például: Alexa, hogyan kezeljem a migrént? Alexa, melyek a bárányhimlő tünetei?

Ez így egész jól hangzik, azonban az adatvédők máris megkongatták a vészharangot, kiemelve az adatvédelmi kockázatokat, amelyek az érzékeny egészségügyi adatokhoz való hozzáférésben rejlenek. (Nemrégiben derült ki, hogy mennyire jó az Alexa emlékezete: valójában még a manuális törlés után sem lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy valamelyik szerveren nem maradt-e meg egy átirat.) Az aggályok leginkább azzal kapcsolatosak, hogy miként tárolják a felhasználók betegségekkel kapcsolatos adatait, miféle – kereskedelmi – célokra használják.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner