Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. január 27. Angelika nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. július 22. (hétfő) 20:26Hivatalosan sem helyettes államtitkár Fábián

Fél évet töltött újonnan létrehozott hivatalában dr. Fábián Károly, aki az egészségügyi fejlesztésekért volt felelős.

A miniszterelnök 70/2019. (VII. 17.) ME határozata rendelkezik helyettes államtitkár felmentéséről, amely alapján az emberi erőforrások miniszterének javaslatára dr. Fábián Károlyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkárát e tisztségéből 2019. július 17-ei hatállyal felmentették – olvasható a Magyar Közlöny 125. számában.

 

Az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár – aki civilben urológus szakorvos – valamivel több mint fél évet töltött hivatalában (2018. október 3-ától), amely új pozíció volt, ugyanis addig két helyettes államtitkár segítette az akkori egészségügyi államtitkár munkáját. Kinevezése Nagy Anikó távozása után történt.

Fábián felmentéséről elsőként a Népszava cikkezett még május 8-án, a lap úgy tudta, hogy június elsejével felmentik Fábián Károly helyettes államtitkárt, és addig is kényszerszabadságra küldik a miniszter bizalmi embereként elkönyvelt vezetőt, akinek nem csak a kinevezése, de a hirtelen távozása is meglepte az ágazati szereplőket.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner