Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 29. Aguszta nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. augusztus 16. (péntek) 13:36Csak papíron emeltek a mentősök bérén

Hiába várták, nem vihetnek haza többet a dolgozók, a plusz pénz csak játék a számokkal.

Megint csak papíron kaptak magasabb bért a mentősök, hiába ígért 8 százalékos emelést a kormány, akinek az alapilletménye eddig nem érte el a garantált bérminimumot, az nem kapott magasabb összeget – írja honlapján a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Azoknál a mentődolgozóknál ugyanis, akiknek az alapbére eddig kevesebb volt, mint 195 ezer forint, az Országos Mentőszolgálat pótlékokkal oldotta meg, hogy elérjék a garantált bérminimumot. A béremelés után azonban emelkedett az alapbér, de a pótlékokat csökkentették, vagy teljesen megszüntették - írta a népszava.hu.

„Aki eddig a kiegészítéssel együtt 195 ezer forintot kapott, az most pontosan ugyanannyit visz haza, talán egy-két ezer forinttal többet, de semmiképp sem nyolc százalékkal. Van, akinek pedig még mindig ki kell egészíteni a bérét, hogy meglegyen a 195 ezer” – erről Kusper Zsolt, a mentődolgozók szövetségének elnöke beszélt.

„Folyamatos falakba ütközünk, konkrét választ nem kapunk semmire” – mondja a lapnak Kusper Zsolt, a szövetség elnöke. Arra a kérdésre, hogy szóba került-e a történtek miatt a sztrájk, egyelőre nemmel válaszolt, de elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egyik kezével ad, a másikkal elvesz.

Két éve decemberben az egészségügyi szakdolgozók kerültek hasonló helyzetbe, akkor többek szintén csak papíron kapták meg a 12 százalékkal magasabb fizetést. A helyzet akkor is hasonló volt, sokak alapbére nem érte el a garantált bérminimumot, ezért pótlékokat kaptak, amit aztán elvettek, mikor emelkedett az illetményük - emlékeztet a lap.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner