Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. március 31. Árpád nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. szeptember 3. (kedd) 22:00A fogorvosok nem sztrájkolni – szabadságra mentek

A főszervező reagált az EMMI közleményére: mindez nem sztrájk, a résztvevő fogorvosok szabadságra mentek.

Egyszerre ment szabadságra több mint ezer fogorvos, akik ezzel szeretnék kifejezni: a jelenlegi finanszírozás nem teszi lehetővé a rendelők hosszú távú, biztonságos működését. A minisztérium szerint az akció politikai célzatú, az egyik főszervező fogorvos azonban lapunknak azt állítja: a nyári szabadságok miatt nem lett volna értelme hamarabb elkezdeni - írja a magyarnemzet.hu.

A fogorvosok által szervezett kéthetes figyelemfelhívó akció célja, hogy a kormány vegye számításba a praxisok valós költségeit és ez alapján döntsön az alapellátásban dolgozók finanszírozásának mértékéről – mondta el lapunknak Nagy Ákos, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Fogorvosi Tagozatának Zala megyei elnöke.

A fogorvos az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tegnapi közleményére reagált, amely szerint a közvéleményt megtévesztő és jogellenes a fogorvosok „sztrájkja”. A 2740 államilag finanszírozott alapellátást végző fogorvosi praxisból mindössze 288-an írták alá azt a nyílt levelet, melyben szeptember 2-től két hétig megtagadják az ellátást – írta a tárca. Mindez nem sztrájk: a résztvevő fogorvosok szabadságra mentek – hangsúlyozta a főszervező.

...

Az Emmi szerint pusztán politikai kampánycélokat szolgál a munkabeszüntetés, vagyis nem véletlenül az októberi önkormányzati választásokra időzítették. Nagy Ákos erre azt felelte lapunknak: nem tudták volna máskor megszervezni, hiszen nyáron amúgy is szabadságolások vannak, jövő hónapban pedig már valóban belecsúsznának a választásokba.

– Emlékeztetjük az Emmit, hogy mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Pénzügyminisztérium felhívta a kormány figyelmét az egészségügyben a valós költségek figyelembevételével történő finanszírozásra – tette hozzá.

További részletek a cikkben.

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner