Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. szeptember 11. (szerda) 06:03Ahogy a mindennapokban, az orvosok most is megoldották

A tíz kemény feladat nem csak szakmai, de mentális és fizikai teljesítménynek se volt utolsó.

Az Országos Mentőszolgálat mentési versenyt rendez évente, az idei volt a negyedik, aminek Bükkszék adott otthont a hétvégén. Több kategóriában lehetett nevezni (kivonuló mentők, mentésirányítók, társszervek, mentőtiszt- és orvostanhallgatók, mentőápoló tanulók, sürgősségi osztályok, elsősegélynyújtók). 75 csapat 500 versenyzője állt rajthoz. Orosházi siker született - számolt be róla a beol.hu.

Az Orosházi Többcélú Kistérségi Társulás Központi Orvosi Ügyeletének a csapata 2. lett sürgősségi kategóriában. A dr. Dankó Alpár, Fazekas Tamás, Mátyási Károly, dr. Imre Gábor alkotta csapat olyan gárdákat utasított maga mögé, mint a debreceni klinika, vagy a dél-pesti kórház kollektívája.

– Sok időnk nem volt közösen gyakorolni a mindennapok sűrű munkahelyi feladatai mellett, de igyekeztünk. A 10 pálya nagyon nehéz volt, szakmailag komoly kihívást jelentett mindegyik – mesélt a részletekről dr. Dankó Alpár.

Az első feladatban elrabolták csapatukat a terroristák, akik olyan bizalmatlanok voltak, hogy meglőtt társukat az orvoscsoport (megkötözve, bekötött szemmel) vaktában, szóbeli utasításokkal próbálta közvetítőn át ellátni. Volt betegosztályozás játékosabb formában, de komolyan. Kellett újraéleszteni erdőben, egy 37. hetes terhes nő medencébe esett, meghalt, magzatkiemelést kellett végezniük a helyszínen. Egy lángossütőben robbanás történt, a lángost készítő ember megégett, el kellett látniuk, ahogy a fának hajtott, összetört autóst is. Fizikai teljesítményükről is számot kellett adniuk: 60 kilós hordágyat cipelve kellett futni, majd újraéleszteni. A tíz kemény feladat nem csak szakmai, de mentális és fizikai teljesítménynek se volt utolsó. 

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner