Főoldal Alapszabály Tisztviselők Archívum Dokumentumok Kapcsolat
Ma 2020. április 4. Izidor nap van.
KezdőlapArchívum :: Hír archívum
2019. szeptember 13. (péntek) 17:11Jelölje az arra érdemeseket a MOK díjaira!

Közelednek a jelölési határidők a Hippokratész Emlékérem, a Közösségért - és a MOK Média díjra.

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben „Hippokratész Emlékérmet” alapított a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére.

A díjazandók személyére a kamara valamennyi tagja és szervezete javaslatot tehet, ezért tisztelettel kérjük a kollégákat, hogy tagtársaik közül nevezzenek meg olyan személyeket, akik emberi, orvosi magatartásukkal példaképül állíthatók, akik kamarai munkájukkal,  helytállásukkal méltán vívták ki a kollégák és a társadalom elismerését, ezzel is növelve a MOK tekintélyét.

A javaslatokat – indoklással ellátva – 2019. október 31-ig, a MOK Országos Hivatala címére (1390 Budapest 62., Pf.: 175.), vagy e-mailben a brigitta@mok.hu címre kérjük elküldeni.

A Hippokratész Emlékérmek odaítéléséről az emlékérem kuratóriuma dönt, míg átadásukra a MOK 2019. évi Országos Küldöttközgyűlésén kerül sor.

A MOK Országos Elnöksége

A Közösségért” díj

A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége 2017. évben „A Közösségért” elnevezésű díj alapításáról döntött.

„A Közösségért” díjban azok a személyek részesülhetnek, akik: 
– valamilyen cselekedetükkel, személyes bátorsággal kiálltak az egészségügy jobbítása érdekében, vagy – akár egzisztenciájukat is kockáztatva – felhívták a szűkebb vagy szélesebb nyilvánosság figyelmét azokra a hibákra, amelyek a gyógyítást akadályozzák vagy rontják annak hatékonyságát;

– hosszabb időn át aktívan segítették a Magyar Orvosi Kamara hatékonyabb működését, akár kamarai munkájukkal, akár a kamarán kívülről, vagy egyszeri, de jelentős segítséget nyújtottak ebben;

– közéleti tevékenységük során példamutató módon dolgoztak, cselekedtek a Magyar Orvosi Kamara érdekében.

A díjazott bármely természetes személy vagy szervezet lehet, a díjazásnak nem feltétele sem az orvosi, egészségügyi tevékenység, sem pedig a kamarai tagság, valamint a magyar állampolgárság sem. A díjazásra bárki jogosult jelöltet állítani.

A beérkező jelölések közül az Országos Elnökség, mint Bíráló Bizottság választja ki az adott évben a díjazottakat.
A javaslatokat – indoklással ellátva, a jelölt egyértelmű beazonosíthatóságának feltüntetésével – 2019. október 1-ig,
a MOK Országos Hivatala címére (1390 Budapest 62., Pf.: 175.),
vagy e-mailben a brigitta@mok.hu címre kérjük elküldeni.

A Díjak átadására a 2019. évi Országos Küldöttgyűlésen kerül sor.

A MOK Országos Elnöksége

 

MOK Média Díj

A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége 1998-ban, az egészségügyet érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére MOK Média Díjat alapított.

A díj odaítélése az „Egészségügyi ismeretterjesztés” és az „Egészségügyi publicisztika” kategóriákban történik és azok az újságírók, médiaszakemberek kaphatják, akik az egészségügyi újságírást illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az
orvoslást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik.

Ajánlásra a MOK valamennyi tagja jogosult. Tisztelettel kérjük tagjainkat, hogy vegyenek részt a jelöltállításban.

A javaslatokat – indoklással ellátva, a jelölt nevének, munkahelyének és a kategória feltüntetésével – 2019. október 31-ig, a MOK Országos Hivatala címére (1390 Budapest 62., Pf.: 175.), vagy e-mailben a brigitta@mok.hu címre kérjük elküldeni.

A jelöltek közül a díjazandókat a MOK elnökségéből és egyéb tisztségviselőiből, valamint ismert média és közéleti személyiségekből álló bizottság választja ki.

A Díjak átadására a 2019. évi Országos Küldöttgyűlésen kerül sor.

A MOK Országos Elnöksége

Vissza
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!

Erzsébet utalvány
 
Lemondó nyilatkozat

NilNocere.hu

banner

banner